Dag33 - Zomaar een fietsdagje tussendoor
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
22 Juni 2016 | Noorwegen, Stokmarknes
Ik stuur Mads nog een mailtje met de vraag of hij het een beetje droog heeft kunnen houden.
Het is fris maar DROOG! Er volgt een vrij woeste kustroute met eerst (te) veel camper verkeer.
Ergens onderweg zie ik in de verte een zeearend een meeuwkuiken verorberen. Om de arend heen vliegen allemaal meeuwen, maar echt aanvallen doen ze niet (of misschien hebben ze ook trek in het kuiken, wie zal het zeggen).
De omgeving geeft mij een Nieuw Zeeland gevoel. Weinig bomen, steile bergen direct uit zee. Ondanks het donkere weer weer een mooie fietsdag!
Met de MS-Tysfjord vaar ik vanuit Fiskebøl naar het eiland Hadseløya. Dit eiland is wat ronder van vorm qua bergen, en er is zelfs weer wat zon. In Stokmarknes, na 103 km, stop ik. De NAF 'bos' camping stelt niet veel voor maar is ok voor twee dagen kamperen. Morgen maar eens de blog bijwerken, er is een bibliotheek en .. het Hurtigrutenmuseum!
Op de camping ben ik de enige kampeerder. Verder een Italiaans gezelschap in hutjes en twee zalmonderzoekers van het Noorse Marine Onderzoeksinstituut. Mads, Klaus en Michel niet meer gezien, ook wel eens lekker :)
Na een goede kooksessie en eigen koffie duiken we vroeg in de tent, de radarbeelden voorspellen code rood.
Achteraf blijkt alles mee te vallen, wat zware hoosbuien, en de tent houdt zich prima.
Na het nodige appen met Annet, Martijn en Jop (Martijn is lekker aan het solliciteren) nog even muziekje luisteren en wegdromen in de warme slaapzak... Zzzzz Zzzzzz