Dag31 - Doorgeschoten naar de Lofoten
Door: Japio
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
20 Juni 2016 | Noorwegen, Moskenes
Bij de terminal koop ik als eerste mijn kaartje bij de juffrouw die in weer en wind alle auto's in de rij afgaat om de tickets te verkopen. Ook Klaus staat opeens voor in de rij, hoe hij dat toch doet? Het waait hard en ik mag in zijn hutje zitten, koffie en de kachel aan!
Later stopt er een bus met Franse toeristen in de rij naast ons en moet Klaus weer op de foto...
Om 13:00 uur komt de Hurtigruten aan (de Richard With), er stappen heel veel mensen in en uit, waarvan vele zonder bagage.
Voor 195 Nokkies mogen we meevaren op de ' Bodø', en het wordt een mooie tocht. De zon gaat schijnen en uit de wind doen we een tukkie op het dek, heerlijk. Uitgerust komen we in Moskenes op de Lofoten aan en ik zoek meteen de camping op. Het is mooi zonnig weer geworden.
Wel 40+ kleine tentjes! Wat fietsers en heel veel hikers/lopers. Veel mensen parkeren de auto, plaatsen hun tentje en maken (dag)tochten.
's Avonds laat loop ik nog even naar zee en kom langs de eerste rekken met stokvissen die te drogen hangen, wat een lucht!!
Ik vraag de campingbaas, het lijkt mij een oude zeerot, naar het weer. Morgen om 11.00 uur gaat het regenen, morgenavond baggerweer!
We zullen zien.