Kasteel
Door: Jaap & Annet
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
20 Juli 2012 | Tsjechische Republiek, Zadní Třebaň
We gaan op de fiets naar Karlstejn. Een bezoek aan een grote burcht aan de Berounka staat op het programma. De zetel van de Tsjechische koningen. Het is er heel toeristisch, maar wel mooi. We laten de fietsen ( goed vastgemaakt) onder aan de klim staan. Boven aangekomen even genieten van het uitzicht en een cappucino.
De rondleiding van 12.10 uur is in het engels, dus goed te volgen. Wij vinden beiden dat de burcht eigenlijk " te goed" is gerestaureerd, maar absoluut wel de moeite waard.
Na een gezonde lunch fietsen wij richting Revnice. Jaap ziet een binnendoorpaadje, dan weet je het wel! Na een stuk verkeerd te zijn gefietst over een slecht begaanbaar pad komen wij uit op een heel smal wandelpaadje langs de Berounka. Dus lekker op de sandaaltjes tussen de brandnetels en ander groen door. Voordat Annet echt chagrijnig wordt komen we dan toch bij het stadje uit. We spotten een restaurantje voor vanavond. Het eten in Tsjechie is zo voordelig dat je beter niet kunt koken! We schaffen nog een flesje bier (1 1/2 liter) aan en fietsen terug naar ons hutje. Na wat soezen, borrelen, puzzelen, etc fietsen we weer naar het restaurantje voor onze warme hap.
Terug op de camping blijkt er een Tsjechische invasie te hebben plaatsgevonden. Overal worden vuurtjes gestookt o.a. om worstjes aan een stok te roosteren. Dit laatste deden wij 27 jaar geleden met onze Tsj volleybalvrienden ook al. Waarschijnlijk blijft het nog lang onrustig.
Wij gaan vroeg onder de wol. Het is koud geworden en morgen willen we op tijd op voor de laatste etappe.
Weer: Wisselend bewolkt en zonnig (20 gr) en vanaf 16 uur licht miezeren en fris.
Gefietst: 19 km