Pilsje? - Reisverslag uit Pilsen, Tsjechische Republiek van Jaap & Annet Gerkes - WaarBenJij.nu Pilsje? - Reisverslag uit Pilsen, Tsjechische Republiek van Jaap & Annet Gerkes - WaarBenJij.nu

Pilsje?

Door: Jaap & Annet

Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet

17 Juli 2012 | Tsjechische Republiek, Pilsen

Door de dichte luiken van ons hutje hebben we lekker en lang geslapen. Het regent hard als we wakker worden, dus eigenlijk weer om te blijven liggen. Maar het Pils lonkt.

Na een gezamenlijk ontbijt zwaaien wij de heren uit en hijsen wij ons in de regenkleding. Door de vele klimmetjes blijven we toch lekker warm in de regen fietsen.
Het slechte wegdek lijkt toch nog op dat van 27 jaar geleden...

O.a. via Konstantinovy Lazne, een klein romantisch kuuroord. Daarna via steile haarspeldbochten het dal in en dan net zo steil (12%) weer omhoog. Heftig, dus bovenop een bananenstop!

Vlak voor Plzen (Malice) om half 2 eindelijk een lunchstop. We rijden door naar Plzen-centrum en gaan bij de VVV een pension zoeken. Pension Emma blijkt een prima keus en we boeken voor 2 nachten. Centrum op loopafstand.
Na een heerlijke douche en een klein wasje, wandelen we de stad in. En daar komen we de mannen van vanochtend tegen, nu met zus Loes (met de trein gekomen). De mooie binnenstad heeft grote huizen met prachtige gevels in diverse kleuren.
Gezien de regen (helaas alweer) duiken we de horeca in.....

Fauna: 2 overstekende reeen, kolonie mierennesten, groene specht.

Flora: donkere, natte bossen.

Weer: regen en koud.

Humeur: onverwoestbaar!!!

• 18 Juli 2012 - 14:12

Terry:

Jammer van de regen, maar fijn dat jullie kunnen genieten van de omgeving, slaapplaatsen en natuurlijk de heerlijke drankjes!!!! (zeker niet onbelangrijk) Geniet nog lekker. Nog even en jullie zijn in Praag, lekker uitrusten.
    Groetjes.

• 18 Juli 2012 - 14:56

Ria Baseliers-van Ar:

Lieve Annet en Jaap,
    na thuiskomst van mijn Mongolië-reis natuurlijk gauw jullie belevenissen lezen! Helaas voor jullie lees ik veel over regen, maar ook over het onverwoestbare humeur, het eten en drinken en de mooie dingen die jullie zien. Goed dat er steeds op tijd een excuus-pensionnetje is om niet in de natte tent te hoeven duiken! Nog eventjes en dan is daar Praag! Liefs, Ria

• 21 Juli 2012 - 15:03

Reneke:

Alles eens doorgelezen wat een rotweer soms jammer je kunt nog zoveel meer zien.
    Maar petje af voor jullie.
    Hier word het ook eindelijk mooi weer.
    Wij gaan niet zover Limburg. Ik weet niet wanneer jullie terugkomen maar ik volg je wel weer .
    Goede reis groetjes Reneke

• 21 Juli 2012 - 21:29

Stijn En Toon:

Hoi Jaap en Annet,

na onze ontmoetingen in het hutje voor Plzen (in de regen) en in Pilzn zijn wij vertokken naar onze kennissen in Branice. En daarna hebben we nog een bliksembezoek gebracht aan Praag. We stonden op de camping die jullie hebben geadviseerd. Bedankt voor de tip, prima plek.
    Ondertussen zijn we weer thuis (vanavond).
    Leuk jullie ontmoet te hebben. Misschien tot ziens, mogelijk aan de start van de Montferlandrun.
    Genieten jullie nog even?

Groeten,
    Stijn en Toon en Loes