Hutje
Door: Jaap & Annet
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
16 Juli 2012 | Tsjechische Republiek, Teplá
Om 10 uur is het tijd om weer verder te fietsen. Het is fris, maar droog. We doen voor het eerst onze jas aan.
De eerste 25 km was pittig (lekker klimmen en dalen), door prachtige bossen, heuvels en dalen. Gehuchtjes met knalgeverfde huizen. Eindelijk om 12.30 uur pauzeren in Valy met soep, worst en brood. De niet-te-zuipen koffie spoelen we weg met cola.
De zon breekt door, helaas maar heel kort. We fietsen een uur door de regen. Via Marianske Lazne, een mondain kuuroord. Een gemene lange klim de stad uit wordt beloond met een mooi uitzicht. Ondertussen is het harder gaan regenen en ontmoetten we Stijn en vader uit Gendringen (1 km van Duitse grens).
Het blijft ondanks de regen een mooie route dwars door de weilanden, soms slecht wegdek of onverharde paadjes.
De beenwarmers van Annet bewezen vandaag voor het eerst hun diensten.
Om 16 uur zien wij nieuw uitziende blokhutjes, Camprelax! Voor een habbekrats, incl ontbijt, gaan we lekker binnen slapen. De bedden zijn door de locale timmerman (of zijn hulpje) in elkaar gespijkerd. Maar het ligt prima.
Ook Stijn (17) en vader strijken hier neer. Samen eten we wat in het bere ongezellige lokaal!
Vanwege de kou kruipen wij na een kort wandelingetje al om 21.15 uur in onze koffer.
Fauna: loslopende schapen en geiten, een vosje, herten(kamp).
Weer: koud en regen
Gefietst: 54 km