Op weg naar de BIG FISH (??)
Door: Jaap en Annet
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
01 December 2010 | Nieuw Zeeland, Kaikoura
Het landschap voorbij Nelson verandert langzaam in een droger soort, wel bergachtig. Pas vlak bij de oostkust wordt het weer groener. In Seddon de gebruikelijke koffiestop (met ...) en dan verder een mooie weg langs de kust.
Nog even gestopt bij een heel groot meer waaruit zout werd gewonnen.
Plotseling zagen wij op rotsen langs de kust meerdere zeehonden liggen en hebben een stopje ingelast.
We konden er heel dicht bijkomen (paar meter afstand).
Nog 20 kilometer en wij rijden Kaikoura binnen. Direct op de camping maar alvast de Whale watch voor morgenvroeg (07:15 uur) gereserveerd!
We staan net geinstalleerd en komen er achter dat de trein op 100 meter afstand langs dendert en dat de helikopter nog net niet in onze achtertuin landt en opstijgt...
Gelukkig slechts 2x per dag/nacht :)
Te voet wat rondgekeken en geshopt in het stadje, vrij toeristisch en op backpackers ingesteld.
Door de laaghangende bewolking kunnen we helaas de besneeuwde bergen op de achtergrond niet zien.
Het wordt wat frisser dus binnen koken en eten. Daarna richting koffie in de stad.
In een leuke tent, The Whaler, vindt de barkeeper het geen tijd meer voor koffie (20:15 uur). Dus dan maar aan de wijn en Murphy's.
Het was tussen acht en negen 'Toss the Boss' tijd, dus voor ieder drankje werd er met de barkeeper getost, de winnaar betaalt.
Uiteindelijk werd het voor ons een goedkoop avondje.
Leuke tent, dus morgenavond maar eens een hapje daar gaan eten. Enigzins slingerend liepen we terug naar de tent en vielen als een blok in slaap...