Wind, Zon, Zee en Zuidereiland - Reisverslag uit Motueka, Nieuw Zeeland van Jaap & Annet Gerkes - WaarBenJij.nu Wind, Zon, Zee en Zuidereiland - Reisverslag uit Motueka, Nieuw Zeeland van Jaap & Annet Gerkes - WaarBenJij.nu

Wind, Zon, Zee en Zuidereiland

Door: Jaap en Annet

Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet

29 November 2010 | Nieuw Zeeland, Motueka

Oeps, wel erg vroeg op, 05:45 uur. Op tijd bij de ferry (de tiende in rij ongeveer :).
Erg bewolkt boven de haven, en rond 08:00 uur mochten wij, als een van de laatsten, eindelijk op de boot.

Het was een erg mooie tocht van circa 3 uur, de zon tegemoet.
We zaten, met onze trui aan, lekker buiten op het bovendek. Soms waaide het keihard, maar echt koud was het niet. Het laatste stuk voeren we lekker in het zonnetje door de Tory Channel en de Queen Charlotte Sound.
Mooie baaitjes en stranden, leuke optrekjes hier en daar aan het water of op de berg.

Op de boot ook een aantal 'leuke' mensen ontmoet. Annet had een erg leuk contact met een raar gekleed mannetje, die op Jaap zijn stoel ging zitten. Hij kwam uit Australie (Aidelaide) maar was in 1958 vanuit Amsterdam geemigreerd. Zijn kleding was enigzins gedateerd, hij zag eruit als een kind in schooluniform.
Wel aardig, maar spoorde niet helemaal in de bovenkamer...

Ook gezellig was een groep kinderen van het Noordereiland, die een weekje op kamp gingen in Nelson. Allemaal kinderen met een achterstand en dus ook veel begeleiding, maar heel erg gezellig om mee te babbelen.

Na de ferry direct tanken, je weet maar nooit met al die afstanden (tomtom: ... na 90 kilometer linksaf slaan...).
Via een prachtige bochtige route langs schitterende baaien over de Queen Charlotte Drive richting Nelson. We zagen ook een giga houtwerf, met duizenden boomstammen. Je rook de hars en het hout op grote afstand.

Na een pittige (wandel!) klim lunchen op een idyllisch plekje met, alweer, prachtige vergezichten.

Eindbestemming is een camping in Motueka, waar we een mooi plekkie onder een (bloeiende) boom vinden.
Later blijkt de hele auto te plakken van de zooi van deze boom.
Sofar de mooiste camping sofar!

Omdat we redelijk op tijd waren hebben we de luifel maar eens uitgeprobeerd. Wat is dat Spaceship toch een geweldige auto, multi-inzetbaar. De grootte van de luifel (met zijflappen) viel wat tegen, het leek een beetje op een aanbouwtoiletje.
Meteen maar weer afgebroken en opgeruimd.

Bij de camping direct de shuttle & watertaxi geregeld voor onze wandeling door het Abel Tasman park.
Half negen verzamelen.

Jaap kookt weer een prima pasta maaltijd met salade en ... u raadt het al ... een lekker Nieuw Zeelands wijntje.

Ook kennis gemaakt met 'The Joker', een flegmatieke Engelsman uit Manchester, met vrouw, die voortdurend grapjes maakt maar wel door vrouwlief onder controle wordt gehouden.

Nog even lezen op de veranda van de keuken, en dan om 21:45 uur de koffer in. Deze bedtijden zijn in Nederland voor ons ondenkbaar :)