Weer een dagje reizen
Door: Jaap en Annet
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Annet
27 November 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
Na een ontbijtje in de zon weer op pad richting Wellington.
Onderweg weer heel veel vee, ook groepen stieren, bijenkasten, en wijngaarden. Het is redelijk droog hier, we zien dus ook een rijdende sproei-installatie van wel 300 meter breed! In Woodville was het tijd voor een koffiestop. Bij Digby's, een leuk Art Deco gebeuren met veel hout- en handwerkartikelen en in de koffiehoek tafels gemaakt van karrewielen met ingelegd teakhout. Prachtig. Er stonden ook veel open oldtimers in het stadje. Vlakbij is een windpark met heel veel windmolens. Deze hebben we verder nog nergens gezien.
Een stuk verderop gestopt bij de Manawatu Gorge. Diep uitgesleten door de rivier die nu niet zo breed is vanwege de droogte.
Onze gekochte lunch nuttigen wij op een P in de buurt van Otaki. We rijden verder richting Wellington via de Akatawara Hill Road. Dat was een avontuur op zich. Heel smal en heel bochtig. Aan de ene kant de berg en aan de andere kant de diepte. Annet zat regelmatig met samengeknepen billen. Deze weg was zo'n 40 km lang dus dan ben je wel even bezig. Halverwege zagen we het Staglands Wildlife Park. Geen idee wat het is, maar we willen er wel even de benen strekken. Het blijkt een reservaat, ingericht als een soort kinderboerderij met allerlei leuke beesten en vogels. Erg leuk. Na een ijsje toch maar weer verder. Na nog een uurtje rijden eindelijk rond half 6 op de camping. We blijven weer 2 nachten, dat bevalt ons goed.
Onder het genot van een koud biertje bespreken en betalen we alvast de ferry voor maandagochtend. Alweer heel handig die iPad!
Jaap wil nu eindelijk wel eens de "mobiele keuken" uitproberen met dit mooie weer. Het speciale kooktableautje wordt bevestigd aan de deurstijl en daarop het gele gasstelletje(met 2 branders). De gasfles met een slang staat in de auto. Perfekt. Jaap is helemaal enthousiast! Het eten smaakt ook nog eens prima (Gebonden kippensoep, bonen met paprika en ui, gele vla).
Nog een wandeling over deze vrij drukke camping en een bakkie. Gezellig in ons spaceship een DVD gekeken tot 23.30 uur en lekker slapen.
Het is de hele dag schitterend weer geweest. Aan de heldere hemel zien we aan deze kant van de wereld ook het Zuiderkruis.
30 November 2010 - 08:54
Trees:
Zo Annet en Jaap, dat was een uurtje verslagen lezen! Ik ben weer helemaal bij.
Leuk om jullie zo te volgen.
Nog twee fijne weken daar.....snel gaat dat, zeg. -
01 December 2010 - 09:21
Hardlopendeboer.nl:
Ik liep nogal achter maar ben nu weer helemaal bij. Wat een geweldige ervaringen doen jullie op. Nemen jullie de Spaceship mee naar NL?
Heel veel plezier nog. -
01 December 2010 - 12:11
Hans & Connie:
Tja zie vorige reacties. Veel leeswerk, maar wel een hele leuke ervaring.
Doe nog even voorzichtig en het wordt tijd dat we elkaar weer eens gaan zien en voelen!
groeten en dikke kus